Rootsmusik på Frölunda kulturhus

Teatergruppen Magnolia har gjort en pjäs om sångerskan Bessie Smith.

Frölunda kulturhus kommer 23-24 oktober att ha en festival som hyllar amerikansk ”rootsmusik”. Alltså musiken som är begynnelsen till rock’n’roll; bluegrass, blues, och jazz och sedan fortsätta resan fram till rock’n’rollens framfart på 50-talet. Det kommer bland annat att finnas en fotoutställning med artistporträtt av Erik Lindahl och målningar av Åsa Strand. Det blir olika spelningar av både bluegrasskaraktär, blues och rock’n’roll.
Artisterna är the Domestic Bumblebees, Daniel Norgren, Swing Tarturo, SouthDrive och Evil Emil & the King Kongo Cobras - med tidstypiska sound och klädstilar.

Vid en föreläsning - ”The Sun Records Story” -   berättar Hans Sidén och Gert Lengstrand om skivbolaget i Memphis, Tennessee där gospel, rhythm & blues och country blandades till att bli den revolutionerande nya musikgenre som kom att uppröra många;  rock’n’roll.
Teater Magnolia framträder med teatern ”Rubys minnen av Bessie Smith”.
Pjäsen handlar om bluessångerskan Bessie Smith och hennes liv i 30-talets USA, ett hårt samhälle färgat av rasism och segregation. Upplev den tidens musik och den egna kraftens möjligheter ur en svart människas perspektiv.

Läs mer för vidare information om priser och tider för de olika evenemangen under festivalen på Frölunda kulturhus hemsida.

Text: Copyright Karin Granhed

Det här inlägget postades i På gång. Bokmärk permalänken.

Kommentera