Skip to main content
KULTURBildspel

Bilder från Göteborgs Kulturkalas 2011

By 13 september 2011maj 19th, 2022No Comments

Göteborgs Kulturkalas 2011 pågick den 16-21 augusti och bjöd, med flera aktiviteter och evenemang runt om i stan, på någonting för alla. Barnfamiljer kunde t.ex. besöka Trädgårdsföreningen där man bland annat kunde hitta karuseller och en klättervägg. På Gustav Adolfs Torg fanns en internationell marknad kallad Market Place, med mat från när och fjärran och allsköns ting, som muggar, skinfällar och väskor.

Vid Lejontrappan träffade jag på några som höll på med traditionell flaggkastning. Skate Naked, en galen brittisk akrobatduo, uppträdde på Kungsportsplatsen där olika gycklare och gatuartister höll till.

Musikbilderna kommer bland annat från rockklubben Brewhouse där funkrockarna Electric Boys från 80-talet rockade loss, en väldigt bra koncert med ett inspirerande gäng. Det andra bandet är Evergrey från Göteborg, som spelade på Kungstorgets stora scen. De spelar en kraftfull, bitvis vacker metal med teatraliska influenser och starka melodiska inslag – helt ok enligt min smak!

[nggallery id=12]

Text & foto: Björn Lundén

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.