Özz Nûjen – Dålig stämning

Özz Nûjen är utbildad skådespelare på Calle Flygare Teaterskola, men 1999 testade han stand up comedy och från 2000 har han arbeta med detta professionellt. Özz är en av de drivande krafterna bakom svensk stand up, han är eldsjälen bakom Svenska Standupgalan, Standup Star (elitutbildningen i ståuppkomik) och Stockholm Comedy Festival.

Från början handlade Özz skämt ofta om hans kurdiska bakgrund, hans håriga mage och terrorister, och även om hans samhällskritik alltid funnits som en del av hans show, så har den i och med hans nya projekt fått ännu större plats.

Dålig stämning är hans första soloshow, och i 90 minuter ifrågarsätter han på ett roande sätt svenskars rädsla för dålig stämning och konflikter. Vem kan inte känna igen att man någon gång gjort ett tafatt försökt att bryta en obekväm tystnad, eller pratat illa om någon bakom ryggen på denne istället för att ta itu med problemet?

Özz Nûjen åker från och med den 15 februari ut på en landsomfattande turné och den 26 februari når hans föreställning Lorensbergsteatern här i Göteborg.

För turnéschema och bokning, gå till www.daligstamning.se.

Det här inlägget postades i Arkiv, På gång. Bokmärk permalänken.

Kommentera