Keramiker med miljöintresse

Negar Riahi är en spännande keramiker, som vi under sommaren såg arbeten av på Frölunda Kulturhus. Hon har sina rötter i Teheran, hon föddes där 1974. Även hennes mor är konstnär, och hennes far har doktorerat i arkitektur och humanekologi. Hennes farmor är den i Iran välkända skådespelerskan Shahla Riahi.

Negar Riahi

Negar Riahi

Efter skolåren på Rudolf Steinerskolan i Göteborg utbildade sig Negar Riahi först till tandtekniker, men sedan tog intresset för keramiken överhanden. Under de senaste sju åren har hon ägnat sig på deltid åt keramik, och utställningen på Frölunda Kulturhus var den sjätte i ordningen.

Negar Riahi är även djupt engagerad i miljöfrågor, och ser gärna att det skapas en ekologiskt hållbar ateljé. Mer om detta finns att läsa på hennes blog:
www.negarpaintings.blogspot.se

Text och foto: Lars Lejring

Keramik av Negar Riahi

Keramik av Negar Riahi

Keramik av Negar Riahi

Det här inlägget postades i Konst, Kultur, Recensioner & reflektioner och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Keramiker med miljöintresse

 1. Negar Riahi skriver:

  Tack! Jag ska hjälpa aktivitetshusen att etablera sig som ett kulturhus via mina visioner.
  Vi får snabbt söka stöd via kulturförvltningen.
  Ordna detta under oktober om ni gillar ha målmedvetenhet via aktiviteter som går att planera kulturellt.
  Med vänlig hälsning,

 2. Negar Riahi skriver:

  Vi saknar kulturellt aktiva människor på aktivitetshusen för att kunna söka kulturella projekt. Vi kan ha gemensam kulturhus via sju aktivitetshus och skriva kulturprojekt. Oktober månad kan man söka Pronto.

Kommentera