Gruppen och Herrarna – ett genialiskt gästspel

Är du man? Känner du eller har du någonsin träffat en? Se i sådana fall föreställningen Gruppen och Herrarna. Genialt, intelligent, roligt, rappt och tajmat. I tre dagar gästspelades pjäsen i Göteborg.

Gruppen djupdyker i ämnet manlighet, och får in grymt mycket fakta om patriarkala strukturer, normer, manliga förebilder, förtryck med mera – i en träffande, fartfylld föreställning.

De lyckas göra narr av olika typer av ”manligt beteende”, och i samma andetag påtala att det handlar om strukturer. Det är dans, akrobatik och synkroniserat tal, sång och videoprojektioner. Musik av exempelvis Orup får en helt ny innebörd.

halvstorabildenbabbDet är ett fantastiskt inspirerande sätt att få till sig fakta, och jag kan inte låta bli att tänka att den här föreställningen borde spelas i skolor. Från högstadiet till universitetet – tänk ett så lekfullt och roligt lärande!

Gruppen och Herrarna har allt man kan önska, och mer än jag önskat. Jag kommer på mig själv med att hålla andan. En verkligt intelligent föreställning med något för alla sinnen.

Text: Maria Ernborg Wendahl
Foto: Julia Ivarsson

 

Gruppen
Gruppen är en teatergrupp bestående av Nina Haber, Elin Söderquist och Bianca Kronlöf. Gruppen och Herrarna spelas härnäst på Södra Teatern i Stockholm, 23 - 25 september.
Det här inlägget postades i Kultur, Recensioner & reflektioner, Scenkonst och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera