Skip to main content
På gångArkiv

Bästa tipsen för dig som söker sommarjobb!

By 12 maj 2011maj 19th, 2022No Comments

Att det är svårt att få jobb i Göteborg är knappast någon nyhet men under sommaren ökar chanserna att få en tillfällig säsongsanställning och ett fortsatt extrajobb att komplettera studierna med under terminerna. Här listar aspekt.nu de bästa länkarna och tipsen för hur du får tag på jobben.

Sommar-och extrajobbsmässan rekryterar såväl sommarjobbare som studenter som vill fortsätta arbeta extra under hösten. Arbetsgivare som Manpower AB, Göteborgs Stad Angered, Kriminalvården och Lisebers Restaurant AB finns på plats.
Datum: torsdag 24/2
Tid: 10.00-16.00
Plats: Studenternas Hus, Götabersgatan 17
Arrangör: Karriärcentrum

Västsveriges största jobbmässa med ett 40-tal utställande arbetsgivare. Däribland Adecco Sweden AB, Securitas Sverige AB, Stena Line och Göteborgs Stad. Mässan riktar sig även till dig som söker fast jobb.
Datum: 25/2-26/2
Tid: 10.00-16.00
Plats: Världskulturmuseet, Södra Vägen 54
Arrangör: Arbetsförmedlingen i samarbete med Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, LO och Unionen.

Servicemässan– för dig som söker jobb inom servicebranschen. Träffa arbetsgivare inom försäljning, bevakning och resebranschen.

Datum: 2/3-3/3
Tid: 13.00-17.00
Plats: Arbetsförmedlingen Hisingen, Vågmästaregatan 1B
Arrangör: Arbetsförmedlingen Göteborg Hisingen

Andra sajter som kan vara bra att bokmärka är:

www.sommarjobba.nu
www.sommarjobb.se
http://www.goteborg.se
Kolla under rubriken ”lediga jobb/sommarjobb”
http://www.arbetsformedlingen.se/
Klicka dig fram till ”hitta din arbetsförmedling”, välj ditt Göteborgskontor och klicka på underrubriken ”aktiviteter”. Håll utkik för kommande rekryteringsträffar. För dig som söker sommarjobb inom vård och omsorg kommer det i mars att läggas ut info om bl.a. ”Vårdveckan”.
http://www.cv-mallar.se/
har som länken antyder bra mallar att utgå ifrån när man skriver sitt CV.

Att tänka på:
Tänk på att förbereda ett CV och ett personligt brev innan du besöker din arbetsgivare. Anpassa CV:t efter den typen av jobb du söker.
Ett foto kan vara bra att fästa på ansökningshandlingarna så att du lätt blir ihågkommen.
Nu är dessutom rätt tid att ringa runt om man vill ha sommarvikariat inom vården eftersom de flesta jobben kommer att läggas upp i mars.
– Många företag inväntar också spontanansökningar, säger Anders Ekhage på Arbetsförmedlingen, Göteborg, som råder dem som söker jobb inom servicesektorn (hotell, handel, restaurang) att besöka arbetsplatsen och presentera sig. De brukar inte utannonsera sina tjänster utan väntar sig att den som söker kommer in personligen.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.