Skip to main content
KULTURBild & formVår|Sommar|Kultur

Ny Nordisk Fotografi 2011

By 22 juni 2011augusti 24th, 2022No Comments

Casia Bromberg undersöker vad intimitet betyder för den moderna människan.

Hasselbladsstiftelsen i Göteborg presenterar sedan några år tillbaka unga fotografer med temat Ny Nordisk Fotografi. Fotografer i början av karriären erbjuds att söka till den årliga utställningen. I år har utställarna det gemensamt att de gått på Högskolan för fotografi i Göteborg. Årets utställning varar till 21 augusti på Hasselblad Center.
I Hasselbladsstiftelsens presentationsblad står att läsa: ”Några av fotograferna i utställningen behandlar den globaliserade kapitalismens effekter. De analyserar konsekvenserna av att brukssamhällen läggs ned och välfärdssamhället långsamt demonteras.”
”Som kontrast till de samhällsengagerade projekten innehåller utställningen också verk som skildrar fotografins grundläggande frågor om spår, minne och magi.”

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.