Tredje sommaren i rad för bokbussen
Tredje sommaren i rad för bokbussen

Tredje sommaren i rad för bokbussen

Bokbussen kommer även denna sommar...

Badplatserna i Delsjön och Askim får för tredje året i rad besök av bokbussen inför badsäsongen. Bokbussen är öppen måndag till fredag, klockan 10-16. Utbudet är varierat med både böcker, tidskrifter, musik och filmer. Man kan också få hjälp med att ladda ner e-böcker.
För första gången finns iPads tillgängliga för att visa människor hur det går till att ladda ner e-böcker. Om låntagarna blir mer vana med att använda hemsidan och sociala medier kanske omställningen inte blir så stor när stadsbiblioteket stängs under ombyggnationen nästa år.
”Biblioteket på playan”, som satsningen heter, är ett sätt för bokbussarna att nå ut till människor där de rör sig i normala fall och som inte lånar böcker. Bibliotekarien Mirjam Önner hoppas på en ny strålande sommar med tonvis av badgäster på Askims och Delsjöns badstränder efter förra årets massiva invasion av nya låntagare och uppmärksamhet i media.
Man behöver inte heller ha lånekort med sig utan legitimation räcker för att låna en bok bara över dagen. Sagostunder i sanden blev populära redan förra året då bibliotekarierna berättade historier utomhus. Detta kan i år åter bli verklighet om vädret tillåter.
Oavsett väderlek stannar hur som helst bokbussen i Delsjön, men ösregnar det ställs turen till Askimsbadet in.

Text och bild: Renard Roemer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.