Nytt på Stadsteatern
Nytt på Stadsteatern

Nytt på Stadsteatern

Salongen blev snabbt smockfull med folk och många fick inte ens en plats när Göteborgs Stadsteater för en tid sedan presenterade säsongens pjäser. Intresset var enormt när vi bjöds på en en och en halv timmes smakprov av höstens och vårens uppsättningar under ledning av konstnärliga ledaren Anna Takanen.

Dessa pjäser spelas på Stadsteatern hösten 2011 och våren 2012:

Först ut är Påklädaren, som hade premiär 9 september i regi av Eva Bergman. Pjäsen utspelar sig i England 1942. Sven Wollter och Tomas von Brömssen, spelar  mot varandra igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Stadsteatern i Göteborg gör mastodontteater av Bibeln den här säsongen.

Teater av Bibeln. Går det? Stadsteatern tänker göra ett försök och bjuder på en 5 timmar lång föreställning kring gamla och nya testamentet. Den har premiär 17 februari 2012, Stora Scenen. Regi: Stefan Metz.

Tio kvinnor med feministiska röster – bland andra Anna Odell och Liv Strömqvist – har ombetts skriva texter under rubriken Flickor som dör och mår dåligt. Det blir en korsklippning mellan texterna, ensemblens erfarenheter, publikens röster och aktuella samhällsfrågor. Regi: Carolina Frände, Nadja Hjorton.

Stadsteatern spelar också dessa pjäser:
Skänk mig snarast sonsöner, premiär 16 september 2011. Regi av Richard Turpin.
Antigone, premiär 8 oktober 2011. Regi: Ronnie Hallgren och Mgunga Mwa Mnyenyelwa.
Uppgifterna, premiär 14 oktober 2011, Stora Scenen. Regi: Gunilla Heilborn.
Vintertid, premiär 25 november, Nya Studion. Regi: Nora Nilsson.
Den Rätte, premiär 30 november 2011, Källaren. Regi: Fredrik Evers.
I sista minuten, premiär 9 december 2011, Stora Scenen. Regi: Carin Mannheimer.
Jag vill inte dö Jag vill bara inte leva, premiär 13 januari 2012, Nya Studion. Regi: Mia Höglund Melin.
Crime Scenes
, premiär 9 mars 2012, Nya Studion.
Lubiewo Kärleksön
, premiär 30 mars 2012, Stora Scen. Regi: Ronnie Hallgren.
Jag vill få vara mamma, premiär 20 april 2012, Nya Studion. Regi: Kjell Stjernholm.

Utöver detta spelas konserter i foajébaren med bland andra: Petter Seander, Emmon + Support, Niclas Frisk’s Chinatown, Hoven Droven, Dan Berglund, JLT John Lindberg Trio, Jonathan Johansson, Calaisa, Albin Gromer.

Dagens Lunchteater spelar korta pjäser tisdag till lördag kl 12-13. Det är nya pjäser varje vecka hela hösten.

Nu till Backa teater på Hisingen som ofta hamnar i slagskugga av Stadsteatern.

Astronauten som inte fick landa, hade premiär 2 september 2011. Regi: Lars Melin.
Man sätter denna höst och vår också upp Franz Kafkas Processen i en nytolkning. Josef K. är 20 år, cool och framgångsrik. Han vaknar upp efter en blöt fest omgiven av främmande män med order att häkta honom. Men vilket är hans brott? Och har han ens begått det? Backa teater tar sig återigen an en klassisk text och undersöker hur den relaterar till unga människor i samtidens Göteborg. En stor roman i nytt format blir en helkväll på Backa Teater med premiär 22 oktober 2011. Regi av Egill Pálsson, internationellt etablerad regissör som tidigare bland annat arbetat på Schaubühne i Berlin, Stockholms Stadsteater och på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.
5 boys
har premiär 17 mars 2012. Regi: Anja Susa.
Dessutom visas filmen Play, premiär 5 oktober 2011. Regi: Ruben Östlund.

Göteborgs stadsteater

Backa teater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.