Refused Are Not Fucking Dead
Refused Are Not Fucking Dead

Refused Are Not Fucking Dead

Hösten 1998 i Harrisonburg, Virginia, blev Refused:s spelning avbruten av polisen. Det skulle visa sig vara deras sista framträdande. Ett band, plågat av inre slitningar, fick aldrig avsluta sin sista spelning. Nu, 2012, kommer den, för mig, oväntade nyheten att Refused återförenas för att spela på Coachella Music & Arts Festival och på Göteborgs eget Way Out West. Jag brukar ställa mig tveksam till att band återförenas, ”It’s better to burn out than to fade away”, men i det här fallet känns det så rättvist. Äntligen kan bandet få göra sin fantastiska skiva The Shape Of Punk To Come rättvisa på en livescen. Äntligen kan bandet få avsluta sin sista spelning. Äntligen kan Dennis Lyxzén, tillsammans med publiken, få avsluta låten Rather be dead med att skrika ”…but I rather be alive”.

Läs mer här!

Text: Mattias Musikka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.