Behandla inte oss som djur
Behandla inte oss som djur

Behandla inte oss som djur

Lördagen den 21 april klockan 18:00 blir det en öppen förhandsvisning av Behandla inte oss som djur – dokumentärfilmen om Pantrarna i Biskopsgården.

Pantrarna är en organisation som startats av äldre ungdomar från Biskopsgården. De har bland annat öppnat upp den sedan länge nedlagda fritidsgården i Biskopsgården och anordnat diverse temadagar. De vill även sätta fokus på de nedskärningar som inte bara drabbat Biskopsgården, utan alla förorter runtom i Sverige, och som lett till ökad fattigdom och social utsatthet. Pantrarna vill förändra samhället i grunden genom att göra skillnad i unga människors liv, och har fått ungdomar att själva formulera sitt missnöje och stå upp för att konfrontera politiker.

Med dokumentärfilmen Behandla inte oss som djur skildras Pantrarnas aktioner, praktiska arbeten och teorier. Man vill visa kraften och kreativiteten hos unga personer när de får möjligheten att representera sig själva och skapa sin egen framtid. Detta i skarp kontrast till den stereotypa mediabilden av förorten som problemtyngd och de boende som kriminella och passiva inför de strukturer som försvårar deras liv.

[stextbox id=”default_tight”]När: Lördagen den 21 april klockan 18.
Var: Vårvindens Fritidsgård, Daggdroppegatan 3.

Mer information: http://pantherdocumentary.wordpress.com.[/stextbox]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.