Skip to main content
På gångArkiv

Oskrivet blad i turkost – imponerande bokdebut av Lena Lundin

By 21 maj 2012maj 19th, 2022No Comments

Lena Lundin, Göteborg, har länge arbetat med en självbiografi som nu är klar. Den heter ”Oskrivet blad i turkost”, och Lena beskriver upplevelsen av att förlora sin grundpersonlighet. Hon upplevde tidigt i livet att hon formades till någon hon egentligen inte var.

Lena Lundin

Lena Lundin

Efter sexuella övergrepp och fysisk misshandel drabbades Lena Lundin av en psykisk kollaps. Samtidigt som boken skildrar den smärtsamma vägen mot sammanbrottet, berättar Lena också om det tuffa arbetet med att försöka börja leva igen.

Lena Lundin är utbildad till vårdbiträde, barnskötare och fritidsledare. Hon har under 20 år arbetat inom kommunen. På egen hand har hon förkovrat sig inom sociala mönster och faktorer som leder till missbruk och destruktiva beteenden. Idag kan man anlita henne som föredragshållare, då hon utgår från sin bok.

Som läsare slås man av Lena Lundins inre styrka. Trots de svårigheter hon gått igenom, förmedlar hon idag en livslust som genomlyser hennes text.
Lena skriver: ”Jag är inte arg på min mamma eller styvpappa. För jag är övertygad om att de gjorde så gott de kunde, utifrån sina uppväxtförhållanden och erfarenheter. Trots sviter från alla mina livserfarenheter, försöker jag idag leva i och med min grundperson så mycket jag kan här och nu.”

Förutom textmaterialet är boken ovanligt rikt illustrerad med bilder. Både fotografier från Lenas barndom fram tills idag och teckningar och målningar. Som bildkonstnär är Lena Lundin expressiv och personlig, och måleriet förmedlar en rad olika känslotillstånd som berör på djupet. Imponerande!

[stextbox id=”default”]Oskrivet blad i turkost

Lena Lundin, 2012
ISBN 978-91-86237-75-2

Självbiografi
Häftad
160 x 210 mm
170 sidor
Ca pris: 249:-

Beställ via www.b4press.com eller direkt via Lena: tel. 0729-459559[/stextbox]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.