Skip to main content
På gångArkiv

Releasefest för boken Fortets Murar på House of Win-Win

By 14 juni 2012maj 19th, 2022No Comments

På fredag kommer Björn Hedlund till House of Win-Win på tredje långgatan för att prata om sin nya bok Fortets Murar. Boken handlar om människor på flykt undan krig, förföljelse och fattigdom som vid Europas gränser möts av taggtråd, högteknologiska murar, databaser över fingeravtryck, värmesensorer och vapen.

Björn har rest till flyktingläger i norra Marocko och Grekland, men också till Migrationsverkets Förvar i Märsta norr om Stockholm. Han har levt tillsammans med migranter, människor som både fysiskt och symboliskt lever i gränslandet. Han har också talat med människor som kontrollerar gränser: lägervakter, poliser, militärer och byråkrater. Boken är både ett vittnesmål och en debattskrift om vår tids stora politiska och sociala frågor.

Samtalet håller på klockan 19:30-20:15 och överskottet under kvällen går till arbetet med gömda flyktingar.

[stextbox id=”default_tight”]När: Fredagen den 15 juni, klockan 19-23.
Var: House of Win-Win, Tredje Långgatan 13B.
Pris: 60 kronor.

Mer information: https://www.facebook.com/events/344599722271884/.[/stextbox]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.