Kulturnatta 12 oktober 2012
Kulturnatta 12 oktober 2012

Kulturnatta 12 oktober 2012

Idag släpps programmet för årets Kulturnatta. Det kryllar av programpunkter från stadens många kulturaktörer. Mycket är gratis, så passa på att gotta dig i musik, teater, konst, dans – eller upptäck kanske något nytt!

– Mer information
– Gör ditt eget program

 

 

Lär och skapa under Kulturnatta

Är du nyfiken på att lära dig något nytt som till exempel kampsport eller skapa något med händerna? Under Kulturnatta fredagen den 12 oktober kan du göra det och mycket mer.

Här är bara ett par av alla de saker man kan testa på gratis.

10:00 – 20:00 – Nordstan
Ögon i natten – Unga Synskadade Göteborg är en organisation av och för ungdomar med synnedsättning i åldern 12-30 år.  De kommer att bjuda på kultur utifrån ett mörkerperspektiv och bland annat mörkerfika och punktskriftslotteri.

16:00 – 21:00 – Kungsportsplatsen
Falun Gong – Prova på Falun Gong där man gör fem lugna övningar och förädlar sig själv genom att i det dagliga livet följa: Sanning, Godhet, Tålamod.
Varje hel- och halvtimme; det tar ca: 30 min.

17:00 – 19:00 – Andra långgatan 20
Feministiskt självförsvar – Feministiskt självförsvar går ut på att lära sig att sätta värde på sig själv och att ta tillbaka rätten över sin kropp. Därför bjuder Ung Vänster in alla som identifierar sig som tjejer till ett pass i feministiskt självförsvar.

19:00 – 23:00 – Röhsska Museet
Grönbomba Göteborg – Vill du se ett grönare Göteborg? I denna workshop kommer du att få formge en ”grön bomb”, det vill säga skapa ett klotformat blomsterarrangemang, som du sedan placerar på en plats i Göteborg som du vill ska bli grönare.

19:00 – 22:00 – Wollins trappor, vid Stigbergsliden 5Japansk kampkonst – Göteborgs Ki-Aikido Sällskap bjuder på 30-minuters sessioner med praktiska övningar för att koordinera kropp och sinne samt att prova på styrka i avslappning och frihet i rörelse. Slutligen en kraftfull andningsövning som rensar hjärnan. Kom som du är, testa vad Ki kan vara för något?

Följ med på stadsvandring och lär dig mer om Göteborgs historia och kultur under Kulturnatta.

Här är några exempel:

18:00 – 19:00
De osynliga – Göteborgs stadsmuseum bjuder på en historisk stadsvandring för dem som sällan går till historien. Följ med i spåren efter tiggare, dårhushjon och gatunymfer.
Samling i Göteborgs stadsmuseums foajé.

19:00 – 20:30
Queerhistorisk stadsvandring – en vandring i Göteborgs icke-normativa historia.
Samling på gångbron vid Christine Kyrka,

19:00 – 21:00
En annorlunda stadsvandring – Vill du se Göteborg med nya ögon, utifrån hur du egentligen vill att staden ska se ut? Låt tärningen avgöra och följ med på en annorlunda stadsvandring där slumpen tar dig till platser som väcker diskussioner kring staden vi vill ha.
Samling på entrétrappan till Röhsska museet.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.