Hitta nya vänner – Citypolarna
Hitta nya vänner – Citypolarna

Hitta nya vänner – Citypolarna

Det sägs att det är svårt att träffa nya riktiga vänner i vuxen ålder. De flesta har sina familjer och etablerade vänskaper. Du kanske är ny i stan och känner ingen, eller så vill du bara utöka din vänskapskrets. Då är Citypolarna svaret för dig.

citypolarna
Idag är internetfenomenet Citypolarna en av Sveriges största sajter, med över 7000 medlemmar. Citypolarna finns  i Malmö, Göteborg och Stockholm, men även på många andra orter i landet. Här finns en plattform för aktiviteter där vänner träffas i verkligheten. Under de senaste sju åren har medlemmarna arrangerat över 5000 aktiviteter. Många nya bekantskaper, och även kärleksrelationer, har etablerats. Christian Altenius och Johan Broddfelt är de som har gjort sajten till det den är i dag. Numera har både Christian och Johan rika sociala liv, familjer och barn. Men de driver och finansierar fortfarande sajten. Jag pratade med Johan om Citypolarnas utveckling.

Hur startades Citypolarna?
Christian, min vän, startade en grupp på en dejtingsajt som han kallade för Singelpolarna. Där gick jag med och hängde på några aktiviteter. Men jag tyckte att det var lite svårt att ha koll på de olika verksamheterna i den gruppen. Det slutade med att jag byggde en sajt, och Christian och jag utvecklade sedan sajten tillsammans.  Redan efter ett halvår döpte vi om Singelpolarna till Citypolarna.

Vad var syftet med Citypolarna?
Syftet med Citypolarna var från början att singlar som inte var ute efter dejting ändå skulle få träffa nya vänner. Men vi märkte att många faktiskt inte var singlar och därmed ändrade vi namnet. Numera ligger fokus på aktiviteter. Folk sätter upp olika aktiviteter där de träffar nya vänner.

Hur blir man medlem på Citypolarna?
Man registrerar sig och fyller i lite information, användarnamn och så vidare. Sedan kan man se de aktiviteter som finns i kalendern. Man anmäler sig till den aktivitet som låter tilltalande och sedan är det bara att hänga på. Medlemmar har möjlighet att skapa egna aktiviteter. Till exempel att gå ut och fika, grilla i Slottsskogen, eller varför inte ett midsommarkalas. Man träffar människor som också är nyfikna på att lära känna nya människor.

Kan alla bli medlemmar på Citypolarna och vad kostar det?
Man måste vara över 18 år. Men vi har ingen maxgräns. Medlemskapet är gratis men man kan stödja Citypolarna genom att bli stödmedlem.

Vad ska man tänka på som ny medlem?
Att vara öppen för att träffa nya människor. Det viktigaste är att man hänger med på aktiviteter.

Vad är fördelen med Citypolarna jämfört med andra sajter?
Fördelen är att det är öppna aktiviteter, du kan hänga med på vad som helst. En stor fördel är att man från början inte behöver ha ett socialt nätverk. Det får du via oss.

Kan du ge exempel på några aktiviteter som arrangeras nu i några av städerna?
Egentligen kan det vara vad som helst. Det är vanligt med att man går ut på en pub eller ses på ett kafé. Det som är kul är att folk också sätter upp udda aktiviteter som ”Kanelbullens dag”.

Beskriv Citypolarna med tre ord?
Spontant, aktiviteter och trevligt.

Varje år har Citypolarna årsfest. Hur organiseras den?
Årsfesten organiseras och finansieras av Citypolarnas medlemmar. Det är olika i olika städer.

Är det inte svårt att få tid med sajten?
När vi startade hade jag inga barn och då kunde jag sitta flera kvällar i rad. Numera krävs det inte så mycket arbete –  det handlar mest om små justeringar

Har du någonsin tänkt att ha Citypolarna som ett jobb
Ja, om jag fick möjlighet till det.

Hur ser du på Citypolarna om fem år?
Att det har blivit fler aktiviteter och att företag börjar intressera sig för att samarbeta med oss. 

Besök Citypolarnas hemsida: citypolarna.se 

4 Comments

    1. Redaktionen

      Notera dock att detta bara är en artikel om Citypolarna – om en är intresserad av att bli medlem i Citypolarna, eller vill kolla om det finns några Citypolare i ens hemstad, bör en göra det på deras hemsida! Länk finns sist i artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.