PÅ STAN – Weekend v. 11
PÅ STAN – Weekend v. 11

PÅ STAN – Weekend v. 11

Vet du inte vad du skall göra i helgen? Här kommer ett gäng tips i kulturens tecken!


MUSIK

Vidas engångskonsert

vidalavidafilterFredagen den 14 mars kör Café Vida La Vida sitt koncept Vidas engångskonsert igen. Musiker och kompositörer från olika konstellationer kommer att framföra nya tolkningar av varandras låtar.

Vill du delta som musiker med egenskrivet material kan du kontakta Marcus Linda Benzien Lindmark – gå in på länken nedan för mer detaljerad information. Vid varje tillfälle finns det plats för fyra musiker.

[stextbox id=”default_tight”]När: Fredagen den 14 mars klockan 20.00.
Var: Café Vida la vida, Fjärde Långgatan 48.
Pris: 30 kronor.
Mer information: Vidas engångskonsert på Facebook.[/stextbox]


Minneskonsert för Pelle Nordkvist

Den 13 februari 2010 blev Pelle Nordkvist misshandlad och knivhuggen av två ungdomar. Han avled av sina skador dagen därpå. I rättegångens dom framgick det att brottet hade ”hatbrottskaraktär”, vilken påvisade att mordet skedde på grund av Pelles subkulturella klädstil.

Minneskonserten hålls i syfte för att samla in pengar till organisationen Friends som jobbar preventivt mot våld, fördomar och mobbing.

Allt arbete med detta evenemang sker ideellt och via samarbeten, och allt överskott efter nödvändiga omkostnader går till Friends. För dig som inte kan närvara under kvällen, men ändå vill stötta Friends arbete, går det att bidra med en slant genom den här länken:

http://insamling.friends.se/campaign/pelle.

Under kvällen kommer ett halvt dussin liveakter att framföra allt från krautrock till popelektronisk musik. Följande artister och band kommer att stå på scen:

TROUBLEMAKERS
CINEMASCAPE
EDDIE WHEELER
DEMONENK
BOSSA MACHINE
JOHAN LUNDAHL

och följande DJs kommer att hålla igång dansgolvet:

IRMA & PALLE (MAKTHAVERSKAN)
CISSI RAMSBY/LOVISA FISCHERSTRÖM
HENRIK WITTGREN (Saturn)
JONK ALLEYCAT & HANNA STÖKBOM
ROMOTOBBE (Romo Night)
TG/RH (Torny Gottberg och Raoul Hess)
FALERYNE (Clubfreaks, Freakshow)
MAGDALENA KLINGSTRAND – YOKO DJ’S
LUNIK
DISSMISSED
LEON DANIELSSON

[stextbox id=”default_tight”]När: Lördagen den 15 mars, kl 20.00–03-00. Första liveakten står på scen klockan 21.00.
Var: Jazzhuset, Erik Dahlbergsgatan 3.
Pris: I dörren 100 kronor, förköp 100 kronor. OBS! Begränsat antal, först till kvarn!
Ålder: 18 år.
Mer information:
MINNESKONSERT FÖR PELLE NORDKVIST @JAZZHUSET på Facebook.
Friends hemsida.[/stextbox]


Improvisation Song Contest 2014

2014 är åttonde året i följd som Gbgimpro arrangerar Improvision Song Contest, och i fjol när föreställningen flyttade in i Stenhammarsalen på Konserthuset var succén ett faktum. Denna improviserade melodifestival, där publiken röstar fram årets vinnare! 16 mars 2014 är en upplevelse du inte vill missa!

Precis som evenemangets namn antyder bygger hela arrangemanget på improvisation. Och det är det som gör det här till en unik tillställning. En föreställning där skickliga improvisatörer från hela landet skapar kompletta låtar framför ögonen – och öronen – på publiken.

På inbjudan står det så här: ”Så här går festivalen till: Vid entrén får publiken skriva förslag på låttitlar. Under föreställningens gång drar sedan artisterna var sin låttitel, samtidigt som bandet lottar fram en genre – det kan vara allt från eldig tango till smäktande powerballad – och sedan framför artisterna sina nummer direkt, helt utan förberedelser!

Under pausen röstar publiken på sina favoriter och i andra akten bjuds det på massor av överraskningar innan segraren till slut koras under spännande omständigheter.”

En kan vänta sig mycket skratt, satir, överraskningar, mellanaktsnummer – och självklart ett glammigt värdpar!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=uhANxxYw-ic?rel=0&w=560&h=315]

 

[stextbox id=”default_tight”]När: Söndagen den 16 mars klockan 17.00.
Var: Stenhammarsalen, Konserthuset, Göteplatsen.
Pris: 250 kronor, student 210 kronor. Boka din biljett här!.

Mer information:
Läs mer om Gbgimpro på deras hemsida.
Improvisation Song Contest på Facebook.[/stextbox]


LITTERATUR

Författarfrukost – LUCIFER a.k.a. Carl-Johan Vallgren

LuciferABFs författarfrukost har äran att presentera den kritikerrosade skribenten Lucifer (Carl-Johan Vallgren). Han kommer att prata om sin senaste bok Skuggpojken som i höstas släpptes på förlaget Albert Bonniers.

Om boken står följande på förlagets hemsida: ”Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Danny Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solkig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg. När någon försöker sätta dit honom för mord blir hans sökande också en kamp för överlevnaden.
Skuggpojken är en resa in i människans djupaste mörker, en värld där inte ens döden betyder slutet.

Med Skuggpojken inleder Carl-Johan Vallgren, under namnet Lucifer, en serie noir-thrillers med Danny Katz i huvudrollen.”
[stextbox id=”default_tight”]När: Lördagen den 15 mars klockan 10.00–11.30.
Var: Restaurang Trappan, Folkets Hus, Järntorget.
Pris: Entré inklusive frukostbuffé 100 kronor. Biljetter beställes/köpes via Pustervik Biljetter, telefon 031-13 06 80 eller på Ticnet. Frukost serveras från klockan 09.30. Det finns möjlighet att både köpa och få boken signerad på plats.

Mer information:
ABFs hemsida.
Författarfrukost – LUCIFER a.k.a. Carl-Johan Vallgren på Facebook.[/stextbox]


ÖVRIGT

Fröbytardag på Botaniska Trädgården.

fröbytardagredUnder lång tid har förslag om nya striktare patentlagar på frön cirkulerat på EU-nivå och hotar fortfarande att begränsa fröodlandet. Då behövs det inspiration och prat om varför frösparande och fröbytande är så viktigt! Därför bjuder några odlingsentusiaster in till en Fröbytardag i Växthusen i Botaniska Trädgården.

Dagen är tänkt som inspiration för göteborgare som redan sparar, eller vill börja spara, sina egna frön. De som har frön som de vill dela med sig av tar givetvis med dessa. De som inte har några frön är så klart också hjärtligt välkomna!

Vägbeskrivning finns på länken här nedan.
[stextbox id=”default_tight”]När: Lördagen den 15 mars, kl.
Var: Göteborgs botaniska trädgård, Carl Skottsbergs Gata 22A.

Mer information: Fröbytardag på Botaniska Trädgården på Facebook.[/stextbox]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.