Semestertips i svensk natur
Semestertips i svensk natur

Semestertips i svensk natur

vindeln_0098På Ekoturismföreningens naturresesajt Naturens bästa presenteras många resmål i den svenska naturen, från Skåne i söder till Lappland i norr. Det finns allt från fågelskådning till forsränning, där priserna för ett par dagars resa skiftar från drygt 500 kronor till några tusenlappar.

De har även några semestertips för personer med en liten budget.

Stanna lite längre och upptäck mer. Många resemål med guidade turer sträcker sig över ett par dagar men om man stannar längre på en plats hinner man få ut mer upplevelse för pengarna. Turistbyrån, hotellet och den lokala guiden kan tipsa om bra ställen i närheten.

Sätt guldkant på budgetsemestern. Cykelsemester, fjällvandring och kanotpaddling på egen hand kostar mindre pengar än i grupp på en kurs, men man kan unna sig en god middag eller en natt med skönt boende i slutet.

Hyr friluftsutrustning på plats. Alldeles för många prylar används bara ett par gånger för att sedan hamna i ett förråd. Det är billigare att hyra till exempel tält eller kajak för att testa nya aktiviteter.

Följ med en kunnig guide. Guideböcker, informationstavlor och digitala appar är ofta väldigt bra, men en lokal guide kan ge fler tips och besvara frågor. Ett par timmars introduktion räcker ofta för att få ut mer av besöket.

Text: Moa Andersson

[stextbox id=”default” caption=”Länkar”]Naturresor i Sverige: http://www.naturensbasta.se/
Ekoturismföreningens hemsida: http://www.ekoturism.org/[/stextbox]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.