Skip to main content
På gångArkiv

Samtida smyckekonst

By 26 augusti 2014maj 19th, 2022No Comments
Halssmycke av Li Liang

Halssmycke av Li Liang

Sedan mitten av maj pågår ett program om smyckekonst i Västra Götalandsregionen. Projektet ”New Adventures in Jewellery” består av utställningar, föreläsningar och events med inriktning mot smyckekonst.

På ett seminarium i september presenteras personer från den internationella smyckekonstscenen. De visar hur smyckekonsten ser ut idag och utforskar hur nya arbetsmetoder kan utveckla den. Föreläsarna kommer från Europa, Nord- och Sydamerika, Japan och Nya Zeeland. Programmet har sin utgångspunkt i den stora smyckekonstutställningen ”From the Coolest Corner”, en vandringsutställning som just nu visas på Röhsska Museet. Tidigare har den visats i bland annat Oslo och Helsingfors.

Alla föreläsningar hålls på engelska och i anslutning till seminariet pågår vernissage, evenemang och kvällsmingel. Sista anmälningsdag är 31 augusti.

[stextbox id=”default_tight”]När: 19-20 september.
Var: HDK, Högskolan för design och konsthantverk, Kristinelundsgatan 6-8.
Pris: 475 kr.

Mer information: http://www.konsthantverkscentrum.se/sv.html/se%20konsthantverk-seminars%20naij
[/stextbox]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.