Norma – nytt filmprojekt i Göteborg
Norma – nytt filmprojekt i Göteborg

Norma – nytt filmprojekt i Göteborg

Nu i oktober månad sätter projekt Norma igång. Det är en ny utbildning, som kommer att innebära  kreativt arbete för deltagarna. Målsättningen är primärt att producera filmer. Under två års tid, på halvfart, kommer åtta deltagare att själva forma projekt Norma. De ska utveckla olika kreativa uttryck, utefter deltagarnas önskan och tidigare färdigheter.

Projektet kan förutom film eventuellt även omfatta uttryck som musik, dans, konst och foto. Målgruppen är kvinnor och transpersoner mellan 18-25 år, som har eller har haft psykisk ohälsa eller saknar sysselsättning.  I början kommer alla i projektet att hjälpas åt att få i ordning i lokalerna. Senare kommer gruppen att göra studiebesök i olika kulturmiljöer. De kommer också att öva på medveten träning, avslappning och meditation. I slutfasen ska deltagarna visa sina filmer och utvärdera och presentera projekt Norma inför olika grupper. Gruppen ska ha sin bas i Lagerhuset i Göteborg.
Föreningen som håller i projekt Norma heter Forum SKILL. Forum SKILL:s hemsida finns följande citat om Norma ”Vi vill fylla upp glappet mellan skola, vård och myndigheter och vara en positiv plattform för människan bakom diagnosen.”

Forum SKILL har även andra projekt på gång. Till exempel Mamas Retro, som är en secondhand-butik med barnkläder, mammakläder och retroföremål. Ett annat projekt är Värsta paniken, en mötesplats för att få svar på frågan: ”Vad kan man göra för att underlätta livet med panikångest?”

Läs mer om projekt Norma och Forum SKILL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.