Mamas Retro – ny butik i Gårdsten
Mamas Retro – ny butik i Gårdsten

Mamas Retro – ny butik i Gårdsten

retro
Mamas Retro-personalen tar gärna emot barnkläder, leksaker och mammakläder. Efter genomgång och eventuell bearbetning kommer produkterna att finnas i affärens sortiment.

En grupp kvinnor har bestämt sig för att öppna en secondhand-butik i Gårdsten i nordvästra Göteborg. De är medarbetare i ett nytt projekt som startats upp av forum SKILL, en ideell förening som drivs med utgångspunkt från mänskliga rättigheter. Om allt går enligt tidsplanen kommer den retroinriktade butiken att ta emot sina första kunder någon gång under december månad. Fokus kommer att ligga på barnkläder, leksaker och mammakläder. Den nya butiken i Gårdsten blir en filial till den redan existerande Mamas Retro-butiken på Tredje Långgatan 36 i Linnéstan i Göteborg.
För närvarande bedrivs ett hektiskt renoveringsarbete för att skapa en helt ny och inbjudande miljö i den nya butikslokalen på Kanelgatan i Gårdsten. Tills vidare arbetar Mamas-personalen i en provisorisk lokal vägg i vägg. Just nu spetsar de in sig på olika former av kompetenshöjning. De gör till exempel studiebesök för att vidga sitt kunnande i miljöfrågor och hade helt nyligen en workshop om prissättning.
mamalogga bredFörutom den personal som redan är igång, finns det möjlighet att rekrytera fler medarbetare. Så för den som är intresserad av att ingå i ett kreativt och brett utvecklande sammanhang finns det all anledning att höra av sig till Mamas Retros handledare.

Mamas Retro och forum SKILL har ett nära samarbete med Socialstyrelsen, Västra Götalandsregionen och Göteborgs stad. Du når Mamas Retro i Gårdsten på telefon 0760-500484 alt 0760-500342.

Text: Lars Lejring
Foto: Mamas Retro

Här kan du kolla in bloggen för Mamas Retro i Gårdsten.
Under arbete är också en radiodokumentär om gruppens uppbyggnadsarbete och start.
Läs mer om andra projekt som drivs av forum SKILL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.