Skräckromantikens landskap: Från Marcus Larson till Goth
Skräckromantikens landskap: Från Marcus Larson till Goth

Skräckromantikens landskap: Från Marcus Larson till Goth

Idag finns ett starkt intresse för skräckromantiken, inte minst i dagens subkulturer. Att skräckromantiken är en bildgenre med rötter i 1700- och 1800-talets romantiska litteratur och bildvärld är folk inte lika bekantade med.

Marcus+Larson,+Skeppsbrott,+u__webbMarcus Larson var i Sverige den främste företrädaren inom skräckromantiken. Landskapsmålningar präglades av en sällsam och oroande stämning med mörka skogar, hotande oväder och forsande vatten. Ibland med tillägg av dystra slott, klosterruiner och fuktiga gravkammare.

I denna utställning möts olika bildgenrer, 1800-talsmåleri tillsammans med klassiska skivomslag från hårdrocksband som Black Sabbath, Dio och Dark Tranquillity och fantasylandskap från dagens dataspelsvärld.

Vill du se utställningen på Göteborgs konstmuseum får du ta chansen nu, utställningens slutdatum är på söndag den 25e januari. För dig under 25 år är det fri entré, annars är det 40 kr som gäller.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.