Bästa burgaren i Göteborg?
Bästa burgaren i Göteborg?

Bästa burgaren i Göteborg?

Hamburgaren slog igenom stort i USA på 1920-talet. Första hamburgerkedjan hette White Castle. Hamburgaren blev på kort tid ett populärt alternativ till korven, som tidigare helt dominerat snabbmatsutbudet.

Stockyard, den lilla hamburgerrestaurangen på Avenyn i Göteborg, öppnade 2014. Med temat western möter rocken ger restaurangen ett varmt och genuint intryck när man kommer in genom dörrarna. Det finns inte så många platser att sitta vid, och eftersom det inte går att boka bord är det först till kvarn som gäller.

Jag och min vän slår oss ner vid ett träbord utan duk och bläddrar igenom menyn på jakt efter den burgare som skall få stilla hungern denna kväll. Inredningen med koskinns-klädda stolar, tegelväggar och levande ljus gör det till ett riktigt mysigt litet krypin. Personalen dyker snabbt upp för att ta vår beställning och är riktigt trevlig, även om servitören föredrar Pepsi framför Cola och de endast har det där första alternativet…
Jag blir glatt överaskad när jag hittar en burgare med stekt svamp, medan Emmie kör på en cheeseburgare. När man ändå är ute kan man lika gärna slå på stort, så vi beställer in var sin fries med smält cheddar.

Det dröjer inte länge tills vi inser att vi sitter på ett av de bästa haken i stan. Maten kommer in i fräcka metallskålar bäddade med papper, så man kan stöka runt på tallriken och drälla utan att det ska hamna utanför. Det som gömmer sig i skålarna ser ut som jag fantiserat att den bästa burgaren skall se ut; en rejält tilltagen köttbit klädd i fräscha salladsblad och en bit smält ost som tittar fram lite förföriskt. Kan även ana några av de andra ingredienserna som gömmer sig lite bakom salladen, en viskning om att jag kommer få uppleva något oväntat men spännande så fort jag börjar nafsa lite.

Burgaren håller vad den lovar, och brödet som håller allt på plats har både smak och är lagom fast. Stockyard kommer helt klart ligga högt upp på listan om vart jag vill gå när det är dags för en hamburgare, återbesöket är redan inplanerat!

Burgarna ligger på strax över hundringen för 160g, med sides som fries eller lökringar för runt 40kr.
Det finns även några andra rätter som revbenstallrik eller nachostallrik, som hamnar på 170kr.

Adress: Storgatan 51
Öppet: 12-sent. Fredag och Lördagsnätter har de takeaway till tidig morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.