Anna Åhlund: En snippa om dagen
Anna Åhlund: En snippa om dagen

Anna Åhlund: En snippa om dagen

Titel: En snippa om dagen
Författare: Anna Åhlund
Förlag: Kartago
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789175151069

snippor1105För att komma igång med sitt ritande igen valde illustratören och konstnären Anna Åhlund att rita en snippa om dagen och lägga upp bild + text på Instagram. Responsen var stor och resultatet är den här boken.

Det låter ju latjo, tänkte jag när jag beställde En snippa om dagen. När jag fick den, öppnade, bläddrade lite och stängde den lika fort visste jag verkligen inte vad det hade varit som låtit så lockande. Jaha, den här boken var ju tämligen meningslös. Och fult ritad dessutom.

Ändå har jag foton på min mobil, inifrån ett badrum i Bromma, där flera illustrationer från En snippa om dagen var uppsatta på väggen. Jag visste inte om att de var från samma bok som legat och dammat på mitt skrivbord i ett år, utan jag bara såg bilderna och älskade dem. Speciellt ”Den allseende snippan.”

Vad är det då för bok? En pekbok? Färgläggningsbok? En bok en bara ska plocka upp ibland eller ha som en årskalender och titta i varje dag? Jag vet inte. Jag vet bara att som bok var den inget för mig, men som enskilda bilder är de både roliga och minnesvärda.

”Att bilder på snippor väcker alla möjliga sorters reaktioner säger något om hur skev världen är. En dag kommer det inte att vara så konstigt. Tills dess kommer jag att fortsätta rita snippor, helst en om dagen.” – Anna Åhlund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.