Marc Martin: En flod
Marc Martin: En flod

Marc Martin: En flod

Ett barn sitter vid sitt skrivbord och tecknar en flod som finns utanför fönstret. Vi får följa floden som rinner bland höghus, motorvägar, dalar, vattenfall och djungel. Till slut mynnar floden ut i ett hav och barnet åker vidare i sin båt bland fiskar och stormiga vågor. Varje sida i boken är som ett litet konstverk som man kan betrakta länge, länge.

flod_webb

Titel: En flod (A River)
Text och bild: Marc Martin
Översättare: Elin Svahn
Format: 234 x 291 mm
Band: Hårdband, trådhäftad inlaga. Blindpräglat omslag.
Omfång: 32 sidor
Utgivningsdatum: 1 september, 2016
Läsålder: 3-6 år
Förlag: Mirando bokförlag
ISBN: 978-91-983303-2-8

/www/webvol19/ni/k0t6t3wfqyvc0go/aspekt.nu/public html/../../media1.aspekt.nu/public html/2016/12/oms en flod low 1Fantastisk, magisk, drömsk och spännande. Det finns många ord som kan beskriva boken En flod av Marc Martin, utgiven av Mirando bokförlag. Boken stimulerar inte bara synen med de konstnärliga illustrationerna, utan framsidan har även ett blindpräglat omslag där dess struktur gör att man kan känna konturerna av djungelns växtlighet.

Texten i boken är sparsmakad, vilket ger plats för läsarens egen tolkning och fantasi. Sida efter sida följer vi floden som slingrar sig fram likt en orm. Samtidigt bjuds vi in att skapa vår egen berättelse genom att utforska detaljer och ta in olika känslor som bilderna förmedlar. Detta är verkligen en bok att försjunka i. Vissa bilder illustrerar lugn och harmoni, medan andra är kaotiska och dramatiska, som den med alla bilar som vimlar fram på vägarna.

I början är det dag och i slutet är det natt. Boken har en cirkelkomposition som börjar och slutar i barnets rum där barnet sitter vid skrivbordet och tecknar, vilket gör att berättelsen knyts samman på ett fint sätt. Författaren har skapat en god balans mellan olika stämningar i bildspråket och jag upplever boken som ett konstverk som kan fungera för barn såväl som för vuxna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.