The Rover
The Rover

The Rover

Jag är inte en stor ölförtärare, men med de senaste årens trender kan även jag njuta av en god ”Craft Beer” och slippa det reguljära ”gula vattnet”. Långgatorna i Göteborg är ett mecka för kroglivet men en och annan krog sticker klart ut ur stimmet. En av dessa utstickare är utan tvekan The Rover.

”Nyklassisk pubinredning, ämnad att vara tidlös” – Niklas Gustafsson

Inte en söndagskväll.

Jag trillar in på The Rover en söndagskväll, hungrig och smått ölsugen befinner jag mig i en pub som tagit stora steg från den en gång träiga brittiska pub det var. Jag hittar grabbarna Svartskägg och Rödskägg i ett hyggligt hörn. Röd har beställt in en Kirch Gose, som väcker mitt intresse. Jag frågar vad han dricker, suröl svarar han glatt och räcker fram glaset. Jag rynkar skeptiskt på näsan, tills jag känner doften av körsbär, det blir Kirch Gose även för mig. Svartskägg sitter med en Vetesjutton (Hefeweizen) och beställer en ”Kapten Dano’s Vegan­burgare” med pommes, jag tar ”Almost Classic” med en exceptionell coleslaw och Röd kör en ”Ass on Fire”, pommes och habanero mayo. Stämningen är avspänd och ljudnivån tillåter oss att ha ljudliga filosofiska diskurser. Personalen är hjälpsam och delar med sig av sin expertis när grabbarna söker råd inför nästa kavalkad av spännande öl. Mot kvällens slut har notan hamnat på runt tusenlappen; tre burgare och cirka sju öl för sällskapet.

”Även om det ska passa den mest inbitna hardcorenörden, ska du även kunna komma in och bara beställa en öl. Bara kom hit och ha trevligt, så är jag nöjd” – Niklas Gustafsson

Jag fick tillfälle att tjöta en stund med Niklas Gustafsson, delägarna av The Rover.

Vad är Rover, eller hur skulle du presentera The Rover?

Niklas Gustafson i baren.

– En ölfokuserad kvarterskrog, säger Niklas, ett så kallat Free house, för göteborgare, självklart välkomnas förbipasserande ”Rovers” med öppna armar var än de kommer ifrån. Vällagat pubkäk utan halvfabrikat, från husmanskost, burgare till veganrätter. Alla ska kunna hitta något i form utav förtäring och brygd.

Hur tänker ni kring ert utbud?

– Vi följer mycket trender, med fokus på de 32 kranarna som snurrar obundna ger det Rover en flexibilitet att servera vad folket vill ha. Det blir en del från de göteborgska mikrobryggerierna, vilket gör det lätt att få pinfärsk öl. Bourbon och rye whiskey ligger också varmt om Rovers hjärta.

The Rover försöker inte vara mer än kvarterskrogen i sitt område, vilket den misslyckas med totalt. The Rover är ett litet ölparadis på en av Göteborgs mest kända krogkorridorer, en pärla för ölentusiaster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.