JiHyeon Lee: Simbassängen
JiHyeon Lee: Simbassängen

JiHyeon Lee: Simbassängen

Ett barn står på kanten av en simbassäng medan massvis av badgäster stormar ner i badet. Tillslut vågar barnet dyka ner och under ytan träffar hen en vän. Tillsammans simmar de iväg på ett äventyr bland fiskar, valar och andra vattendjur. 

Titel: Simbassängen
Text och bild: JiHyeon Lee
Översättare: Eunah Kim
Format: 220 x 306 mm
Band: Hårdband, trådhäftad inlaga.
Omfång: 52 sidor
Utgivningsdatum: september, 2016
Läsålder: 3-6 år
Förlag: Mirando bokförlag
ISBN: 978-91-983303-0-4

Simbassängen är en bilderbok utan text som handlar om en bottenlös bassäng och en nära vänskap. Boken bjuder in läsaren att själv skapa berättelsen tillsammans med illustrationerna. Boken inleds med att simbassängen är överfylld av högljudda människor som trängs och knuffas i badet. Huvudkaraktären, ett barn, dyker i bassängen efter en viss stund av tvekan. Under ytan finns en helt annan värld, spännande och nervkittlande. Barnet undersöker världen under ytan tillsammans med en vän där de simmar runt och träffar olika vatten-varelser.

Eftersom boken saknar ord ges det möjlighet att berätta fram bokens handling på olika sätt. Barnen kan själva sitta och bläddra i den för att skapa sig en uppfattning om handlingen eller så kan de få den berättad av någon annan. Det är mycket som är oklart. Hur tror ni att barnen i boken känner sig när de träffar vattendjuren? Är de nyfikna eller rädda? Och hur känns vattnet? Varmt eller kallt? Hur många meter ner kan de ha simmat? Är djupet oändligt eller finns det en botten?

Som med flera böcker utgivna av Mirando bokförlag, så är även Simbassängen ett konstnärligt mästerverk. Den mjuka färgskalan som bilderna är målade i ger en känsla av harmoniskt lugn. Man kan föreställa sig en behaglig tystnad när barnen simmar under ytan i konstrast mot den bullriga miljön ovanför. Stämningsfullt och vackert illustrerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.