Zelda del 6 – Allt är normalt
Zelda del 6 – Allt är normalt

Zelda del 6 – Allt är normalt

I det sjätte seriealbumet får vi följa Zelda via fester, fulsex och flera olika sorters livskriser. Som vanligt är det en väldigt underhållande resa. Och helt normal. I alla fall i Zeldas värld.

Zelda vs Zlatan

Titel: Zelda del 6 – Allt är normalt
Tecknare: Lina Neidestam
Förlag: Kartago
ISBN: 9789175152424
Utgivningsdatum: 2017-10-25

Det är lite som att gå in i en bubbla när jag läser Zelda. En Zelda-bubbla. Hennes liv är så intensivt och kaosigt att det inte går annat än att sugas in i det. Leva i det, i alla fall en liten stund.

I det här albumet, det sjätte, har det egentligen inte hänt så mycket i Zeldas liv. Eller jo, men samma saker som hände henne för tio år sedan händer snarare igen. Hon blir återigen arbetslös, bostadslös, partnerlös och väljer att fly sina sorger och sin ångest. Först hem till sin far i Braxå, sedan till New York. Så sannerligen, allt är verkligen normalt. I Zeldas värld.

Ändå är det inte riktigt det. Jobbet Zelda förlorade var ändå typ hennes första riktiga och lägenheten (även om hon var inneboende) var en riktigt fin en. Och killen verkade, för en gångs skull, vara en riktigt trevlig prick. Ändå är det rätt mycket som har hänt på tio år. Bästisen Tove är gravid och vi får följa med hela vägen, via sura uppstötningar och R2D2-nappflaskor, till födseln på Karlskogas sjukhus. Dessutom börjar alla närma sig 30 år och en helt ny sorts livskris nalkas.

Och trots att Zelda stundtals kan vara så ofantligt jävla ocharmig kan jag inte låta bli att älska henne. Så det är i alla fall fortfarande helt normalt.

Ber om ursäkt för sned bild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.