Lilla Berlin 6
Lilla Berlin 6

Lilla Berlin 6

Ännu ett välarbetat seriealbum av Ellen Ekman. Med Bättre brinna upp än fejda ut kommer här det sjätte albumet med Lilla Berlin.

Ellen Ekmans prisbelönta serie Lilla Berlin publicerades första gången 2013 i tidningen Metro. Sedan dess har det bara gått stadigt uppåt för både serien och tecknaren. I den sjätte boken om Ekmans ängsliga hipstergäng får vi följa med på fester, jobbstrul, vardagsfunderingar och den nya trenden prepping. Men hela tiden är det något som gnager i bakhuvudet. För den här boken tar inte bara upp trams och flams – den tar även upp den hägrande och ständigt närvarande klimatkrisen. Och det är på allvar. Den är på allvar. Vilket skapar en hel del ångest, både för karaktärerna och undertecknad.

Våra karaktärer börjar närma sig 30 år och det är skönt att vara i samma ålder som både tecknaren och figurerna. Det blir mer relaterbart då. Synd bara att jag följer Ekman på sociala medier och därmed redan har läst 95 % av seriestripparna. Det är lite tråkigt. Men hon ritar fortfarande, med samhällsinkännande och satirisk penna, figurer som fortsätter att vara mjuka i kanterna och vassa i käften. Det är en fröjd att läsa Bättre att brinna upp än fejda ut, precis som det har varit att läsa de fem andra albumen. 5 av 5 isbjörnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.