Skip to main content
På gång

Kreativitet i fokus

By 2 maj 2011maj 19th, 2022One Comment

Snart är det dags för den årliga Vetenskapsfestivalen! I år fyller Vetenskapsfestivalen 15 år och det märks på det enorma programmet. Bland annat skall Göteborgshjulet agera roulett där de 42 gondolerna innehåller var sin forskare som pratar om sitt specialämne. Ett par exempel är: ”Teater och drama i 1600-talets England”, ”Är vi ensamma i universum?”, ”Färgernas mystik”, ”Hur fungerar en laser?” och ”Fashion deluxe”!

Årets Vetenskapsfestival bjuder på workshops, debatter, hundratals föreläsningar och andra aktiviteter mellan 10:e och 15:e maj och spelplanen är Göteborg. Med nära 100 000 besökare varje år har Sveriges största kunskapsfest 2011 temat Kreativitet.

Festivalen har sin kärna i Nordstan, men i år även på Pedagogen vid Grönsakstorget. Men det är inte bara i Göteborgs stadskärna som Vetenskapsfestivalen håller hus; Onsala rymdobservatorium, Sockerbruket vid Klippan och Röda Stens konsthall bjuder också på flera olika aktiviteter.

Vetenskapsfestivalen invigs på tisdagen den 10:e maj kl 12:30 i Nordstan av Kamratpostens redaktör Ola Lindholm och kommunstyrelsens ordförande Annelie Hulthén.

Var: Centrala Göteborg
När: 10-15 maj
Inträde:  Gratis

One Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.