Skip to main content
KULTURMusikVår|Sommar|Kultur

Examenskonsert av oboestudent

By 10 juni 2011augusti 24th, 2022No Comments

Göteborgs universitets musikstudenter har den senaste tiden hållit sina examenskonserter i Artistens lokaler. En av studenterna är Carl Marttala, som spelar oboe.

Vid sin konsert ackompanjerades han av läraren Erik Risberg och pianisten Anna Brolin. Marttala spelade stycken av Bach, Gilles Silvestrini, Schumann och Henri Dutilleux.

Carl Marttala

Carl Marttala spelar oboe och har just avslutat sin kandidatutbildning vid musikhögskolan i Göteborg. Anna Brolin ackompanjerade på piano.
Foto: Lars Lejring

Carl Marttala var faktiskt så gammal som tjugo år när han första gången bekantade sig med instrumentet. På endast fem, sex år har han utvecklat en beundransvärd skicklighet, även enligt fackfolket. Normalt för studenter vid Sveriges musikhögskolor är att man har spelat under många år innan man börjar sin högskoleutbildning. Det är inte ovanligt att man inleder sitt spelande redan i sexårsåldern.
Carl, som också är utbildad möbelsnickare, är född och uppvuxen i Uppsala. Under ett par års tid fokuserade han på att spela orgel och piano och hamnade några studieår på Lilla akademien i Stockholm.
Nu har Carl alltså avslutat sin treåriga kandidatutbildning på musikhögskolan vid Göteborgs universitet och till hösten är det dags att gå vidare till den tvååriga masterutbildningen, som han hoppas kunna göra som utbytesstudent i Paris.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.