Examenskonsert av oboestudent
Examenskonsert av oboestudent

Examenskonsert av oboestudent

Göteborgs universitets musikstudenter har den senaste tiden hållit sina examenskonserter i Artistens lokaler. En av studenterna är Carl Marttala, som spelar oboe.

Vid sin konsert ackompanjerades han av läraren Erik Risberg och pianisten Anna Brolin. Marttala spelade stycken av Bach, Gilles Silvestrini, Schumann och Henri Dutilleux.

Carl Marttala
Carl Marttala spelar oboe och har just avslutat sin kandidatutbildning vid musikhögskolan i Göteborg. Anna Brolin ackompanjerade på piano.
Foto: Lars Lejring

Carl Marttala var faktiskt så gammal som tjugo år när han första gången bekantade sig med instrumentet. På endast fem, sex år har han utvecklat en beundransvärd skicklighet, även enligt fackfolket. Normalt för studenter vid Sveriges musikhögskolor är att man har spelat under många år innan man börjar sin högskoleutbildning. Det är inte ovanligt att man inleder sitt spelande redan i sexårsåldern.
Carl, som också är utbildad möbelsnickare, är född och uppvuxen i Uppsala. Under ett par års tid fokuserade han på att spela orgel och piano och hamnade några studieår på Lilla akademien i Stockholm.
Nu har Carl alltså avslutat sin treåriga kandidatutbildning på musikhögskolan vid Göteborgs universitet och till hösten är det dags att gå vidare till den tvååriga masterutbildningen, som han hoppas kunna göra som utbytesstudent i Paris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.