Dômen-elever ställde ut
Dômen-elever ställde ut

Dômen-elever ställde ut

Under maj månad visade eleverna på Dômens konstskola sina alster. Några av utställarna var Anton Isaksson, Fanny Nylund, Anna Zingmark, Ida Häggström och Filippa Wikner.

Bild: Fanny Nylund
Bild: Anton Isaksson
Bild: Ida Häggström
Bild: Anna Zingmark
Bild: Filippa Wikner
Filippa Wikner, förstaårselev på Dômen, vid sina målningar på elevutställningen. Filippa började teckna och måla tidigt i livet och gick estetisk linje på gymnasiet. Efter en period då hon gjort helt andra saker har hon nu bestämt sig för att fokusera mer målinriktat på bildkonst.
Foto: Lars Lejring

Dômens konstskola, som är vackert belägen i Slottsskogen i Göteborg, har tre utbildningslinjer: måleri, skulptur och grafik. Man tar emot sammanlagt sextiotalet elever och studietiden är två år. Kroki, teckning och konstvetenskaplig orientering löper som en röd tråd i utbildningen.
Varje läsår görs en längre studieresa som följs upp av en projektperiod.
Vid sidan av undervisning inom de traditionella teknikerna för bildskapande har skolan en datorverkstad med Mac-datorer, färgskrivare, digitala film- och stillbildskameror samt program för film- och bildbearbetning. Skolan arrangerar också videokurser.
Regelbundet arrangerar Dômen föreläsningar för sina elever. Under våren berättade gamla elever om sina fortsatta högskolestudier. Flera yrkesverksamma konstnärer har också föreläst om sina arbetsmetoder, bland andra Charlotte Gyllenhammar och Ulf Kihlander. Man har också haft besök av serietecknaren Mats Jonsson och konstnären Annika von Hausswolff. Eleverna har också fått en grundläggande genomgång av de klurigheter som finns när det gäller ekonomi för konstnärer.
Dômens konstskola drivs med statliga och regionala anslag och utbildningen berättigar till studiemedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.