Årlig talangjakt på Art Now
Årlig talangjakt på Art Now

Årlig talangjakt på Art Now

Varje vår pågår det en talangjakt på galleri Art Now i Vasastan. De utvalda får sedan delta i en utställning på galleriet i maj. Det är en chans för okända konstnärer att visa upp sin konst för allmänheten. Detta är mig veterligen en av få talangjakter för bildkonstnärer i Göteborg.

Drygt ett tiotal bildskapare fick möjlighet att visa upp sina alster. På utställningen var olika tekniker representerade, förutom måleri kunde man se teckningar collage och foto med stor motivvariation. Lika många stilar fanns som motivområden; man kunde se klassikt måleri, naivistiskt bildspråk och symboliska utflykter.

På utställningen fick jag ett ord med den unge konstnären Tobias Dahmm. Han målar porträtt i akryl av kända musiker som Bob Dylan och Miles Davies. Alla är avbildade i svartvitt i en fotorealistisk stil med stor detaljrikedom. Tobias berättade att han har tecknat sedan han var liten och började måla i akryl för endast ett och ett halvt år sedan. Måleri är en hobby vid sidan av studierna på Chalmers men Tobias visar en talang som han förhoppningsvis förvaltar väl. Han har planer på att börja använda mer färger och vidareutveckla sitt motivval. Han är också sugen på att mixa in abstrakta inslag i sina bilder samt att prova på olja.

Foto: Björn Lundén

Bilder från vänster: Malin Ask, Malin Mossberg, Maria Hugoson Sjögren, Tobias Dahm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.