Julstaden Göteborg
Julstaden Göteborg

Julstaden Göteborg

Under slutet av 2011 är det åter dags för Göteborg att titulera sig som Julstaden. Redan nu har Kungsgatan börjat pyntas med belysning och den elfte november tänds det tre kilometer långa ”vita ljuset” som sträcker sig från hamnen via Avenyn och bort till Korsvägen.

En vecka senare, den 18 november, är det dags för knäckäppledoften att spridas, ytterligare fem miljoner juleljus att tändas och ett tjugotal köldtåliga attraktionerna att snurra, när Jul på Liseberg slår upp portarna igen.

Den 9 december är det dags för de sista strålkastarna att kasta sitt ljus över vår Julstad, i samband med den stora invigningsceremonin på Götaplatsen. Fram till den 30 december pågår sedan diverse aktiviteter i stan. Du kan bland annat gå på flertalet julmarknader, se Julfilmen på konstmuseets fasad, åka paddan eller besöka vinterlandskapet i Bältesspännarparken.

Text: Nellie Jansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.