Alice B – från heminspelning till EMI-kontrakt
Alice B – från heminspelning till EMI-kontrakt

Alice B – från heminspelning till EMI-kontrakt

Vi växte upp i samma områden söder om Göteborg och med tanke på småortsföreställningen ”alla känner alla” är det förvånande att det var först när jag började umgås med folk i storstaden som jag fick nys om denna tjej.

Vi möttes 2005 via gemensamma vänner på café Java och intresset för skrivande var ömsesidigt. Detta ledde till att jag då och då hade turen att få ljudfiler skickade till mig, små snuttar av en hjärtskärande röst och akustiskt gitarrspel. Att man redan som femtonåring kan ha sådan insikt och livserfarenhet slår mig med häpnad. Och redan här förälskar jag mig i hennes musik och förstår att Alice kan gå precis hur långt som helst.

Alice B
Alice B, lycklig efter att just ha vunnit GP:s prestigefyllda musiktävling för unga talanger.

Jag följer henne medan hon tragglar sig fram på Göteborgs musikscen, då och då har hon tur nog att få spela på någon klubb. Och när hon några år senare anmäler sig till tävlingen GP Scen tror jag att vi alla förstår att detta är chansen till ett stort break. När finalen hålls den 31 augusti 2010 kan jag inte närvara på Järntorget men följer slaviskt uppdateringarna på Facebook. När det första ”Grattis” trillar in i Alice logg förstår jag att hon äntligen fått betalt för allt arbete hon lagt ner. Hon får spela in vinnarlåten ”Någonting? Nej” i studio och därefter figurerar hon plötsligt i både radio och tidningar.

Lovande framtid
Nu har det gått över ett år sedan GP Scen avgjordes, Alice B har skrivit kontrakt med EMI och en del av hennes låtar finns nu på Spotify. Vi som en gång var en liten skara idelt lyssnande fans runt en tillbakadragen tös med gitarr, kan nu med glädje se oss ingå i en mycket större publikskara. Och den blyga tösen har nu blivit en etablerad artist jag med stolthet kan rekommendera.

Om du blir nyfiken på Alice Bs musik kan du besöka hennes hemsida: http://www.myspace.com/alicegbg.
Vill du hellre uppleva musiken live? Då spelar Alice B i Göteborg nu till helgen.

Plats: Oceanen, Stigbergstorget 8.
Tid: Fredag 11 november, 19.00.
Köp biljetter hos: http://www.ticnet.se/

Text: Nellie Jansson
Foto: Lars Lejring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.