Julklappar till hemlösa
Julklappar till hemlösa

Julklappar till hemlösa

Julen med glögg, pepparkakor och presenter är något de flesta av oss tar för givet. Så är dock inte fallet för alla. En 21-årig Göteborgstjej har i privat regi börjat samla in julklappar till stadens runt 2000 hemlösa.

Utan några sponsorer har denna tjej dragit igång ett Facebookevent som kort och gott heter JULKLAPPAR. Där kan man gå in och anmäla sitt intresse, läsa mer om hur och varför samt kontakta henne för att bestämma tid och plats för att skänka paket.

Julklapparna kommer hon att dela ut till Göteborgs hemlösa, tillsammans med glögg och julfika. Eventuella överskott kommer hon i efterhand åka runt och dela ut.

Vill man vara med och bidra med julklappar ska man köpa minst 2 paket och märka dessa med ”man” eller ”kvinna”, t.ex. genom rött för kvinnor och blått för män. Även unisexpaket ska märkas. Saker man kan ge är till exempel halsdukar, hygienprodukter eller presentkort till snabbmat- eller matvaruaffärer.

Sista överlämningsdag är den söndagen 11/12.

Gå in på JULKLAPPAR på Facebook för mer information!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.