Musikhjälpen 2011
Musikhjälpen 2011

Musikhjälpen 2011

Stäng in tre programledare i en glasbur med offentlig insyn i sex dygn, ge dem ingen fast föda och låt dem underhålla folket; då har du konceptet för Musikhjälpen. Och vad är då syftet? Jo, att samla in pengar till behövande.

Musikhjälpen är den svenska versionen av Serious request som startade i Nederländerna 2004. För Sveriges del är vi nu inne på år fyra och för andra gången kommer glasburen att placeras i Göteborg. Denna gång på Gustav Adolfs torg, istället för utanför Stora Teatern.

Årets tema för Musikhjälpen är ”Alla flickor har rätt att gå i skolan”. Vi kommer bland annat få följa Klara Zimmergren och Daniel Adams-Ray som rapporterar till exempel barnarbete och tvångsäktenskap, direkt ifrån Etiopien.

De tre programledarna som blir inlåsta i år är Jason Diakité, Gina Dirawi och Kodjo Akolor. För Jasons del är det tredje året i rad, men för bloggaren Gina och komikern Kodjo är det första gången.

Pengarna samlas in på flera olika sätt. Grundtanken är att man får ringa in till programmet för att önska låtar och samtidigt skänka 50 kr till Radiohjälpen. De senaste åren har dock fler kreativa idéer tagit fart. I samband med förra årets Musikhjälpen uppmanade Petter svenska chefer att donera pengar, och hans engagemang blev en dundersuccé. Hur årets insamling går återstår att se, men varför inte ta en sväng förbi glasburen när det väl är dags?

Förutom de tre ovan nämnda artisterna, kommer många fler att göra besök i årets Musikhjälpen. Har du inte chans att ta dig dit kommer det självklart sändas dygnet runt i SR och under vissa timmar kommer man även att kunna se det på SVT.

Tid: 12-18 december, dygnet runt.
Plats: Gustav Adolfs Torg

För mer information kan du surfa in på sverigesradio.se.

One comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.