Skip to main content
KULTURPSYKISK HÄLSAKonstnärliga uttryckDepressionTema

Min kreativa medicin

By 13 december 2011maj 19th, 20223 Comments

Medvetet trycker jag på play och ur högtalarna hör jag Kent strömma. Jag förflyttas själsligt, kvinnan blir tonåring igen. Med allt vad det innebär. Jag har tänt ljus, lägger mig raklång på golvet och stirrar upp i taket. Jag gör allt det där jag inte borde.

Jag försätter mig själv i ett sinnestillstånd jag alla andra dagar arbetar hårt för att komma ifrån. För när ingen ser, vågar jag påstå att min depression också för med sig sidor jag uppskattar. För det är i det här tillståndet jag skapar som bäst, jag fotograferar mer vågat och jag målar mer personligt. Ur min smärta föds kreativitet och i kreativiteten finner jag medicinen som ingen läkare kan skriva ut recept på.

Jag önskar ingen att må som jag har gjort. Men jag delar gärna med mig av en del arbeten som jag åstadkom under mina tunga år.

Läs gärna och inspireras, sen uppmanar jag dig att själv ta tag i pennan.

Vad växer fram ur din fantasi och vågar du fråga dig själv varför?


Sidor: 1 2 3

3 Comments

  • Moa skriver:

    håller helt med. jag blir ofta grymt kreativ när jag mår dåligt. hängde på panduro hela förra hösten.

  • Ylva skriver:

    Kreativitet är en väg att hantera mådålighet, en hjälp att överleva och att hitta en väg vidare. Men jag skulle aldrig söka mig till depressionen för att finna kreativitet, för mig är den till och med ett hinder, om jag dyker för djupt, mår för dåligt, då blir det ingenting, bara en stum och död väntan på livets återkomst, på en gnista av hopp. Kanske blir uttrycken olika när man är ledsen eller glad. Men kreativiteten är ju till för att uttrycka hela vårt mänskliga spektrum, smärta såväl som glädje. Kanske alster tillkomna i djup smärta berör andra människor på ett annat sätt än det pluttigulligt lyckliga. Men även det gulliga är en del av oss och har rätt att få uttryckas.

  • Maria skriver:

    att var kreativ handlar ju mycket om att hitta sig själv i både smärtsamma och lättsamma situationer , att få klä av sig sin sorg ..eller att få sätta på sig sin glädje. personligen är jag ofta kreativ men har ändå lite lättare när jag mår dåligt.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.