Sverige kränker mänskliga rättigheter
Sverige kränker mänskliga rättigheter

Sverige kränker mänskliga rättigheter

Författaren och dramatikern Jonas Hassen Khemiris öppna brev till justitieminister Beatrice Ask angående det hårt kritiserade REVA-projektet, publicerat i DN den 13 mars, visar på ett knivskarpt sätt hur människor märks ut och förföljs av polis och myndigheter.

Justitieminister Beatrice Ask.

Det handlar om förföljelser med rasistiska undertoner. Detta har pågått under en lång tid nu, och måste få ett slut. Vi kan inte med tystnad acceptera denna form av förtryck – även om det är Sveriges regering som står bakom förtrycket.

REVA:s aktioner bryter mot FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, en överenskommelse och princip som vi alla har ett moraliskt ansvar att försvara. Beatrice Ask besvarar i SVT:s Gomorron Sverige Khemiris öppna brev på ett häpnadsväckande kallt sätt. Hon tycks fullständigt sakna både empati och förståelse för de kränkningar och den utsatthet som Khemiri beskriver, och blundar inför det faktum att hon som justitieminister faktiskt bär ansvar för dessa förföljelsemetoder.

Vi måste markera att REVA-projektets metoder, regeringsmaktens verklighetsflykt och enskilda polisers rasistiska hets strider mot internationella överenskommelser och genom det även mot Svensk lagstiftning. Sverige har ändå ratificerat FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.