Demonstration för humanare flyktingpolitik
Demonstration för humanare flyktingpolitik

Demonstration för humanare flyktingpolitik

Foto: Håkan Kristensson

För att uppmärksamma internationella dagen mot rasism arrangerade kampanjen ”Asylrätt 2014” torsdagen 21 mars en demonstration i Göteborg. Omkring 200 demonstranter tågade nedför Avenyn, från Götaplatsen till Gustaf Adolfs torg, och framförde ett mäktigt trummande. Väl på Gustaf Adolfs torg hölls tal som var starkt färgade av debatten kring REVA-projektets aktioner. Krav ställdes på en mer human asylpolitik. Migrationsminister Tobias Billströms hårt kritiserade uttalanden om de papperslösas situation lyftes fram som exempel på en statligt förankrad rasism och en vidrig människosyn.

Kampanjen ”Asylrätt 2014” startades av nätverket ”Ingen människa är illegal”. Ambitionen är att fortsätta driva kravet på en humanare asylpolitik fram till valet 2014. Man betonar att rätt till asyl står skriven i FN:s deklaration för mänskliga rättigheter. Sverige har därmed en skyldighet att förhindra att grundläggande rättigheter kränks. Kampanjen kräver ett slut på utvisningar av människor som riskerar tortyr och repressalier i sitt hemland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.