Manifestation för Dawit Isaak
Manifestation för Dawit Isaak

Manifestation för Dawit Isaak

Dawit Isaak
Dawit Isaak

Den 23 september är det 12 år sedan journalisten Dawit Isaak arresterades av etiopisk polis i Asmara i Eritrea. Enligt den eritreanska regeringen var bakgrunden brott mot rikets säkerhet, men troligare är att Isaak arresterats på grund av en regeringskritisk artikel i tidskriften Setit. David Isaak har på måndag suttit fängslad utan rättegång och utan åtal i 12 år.

På årsdagen, måndag den 23 september klockan 18:00, arrangerar Göteborgs Stadsteater ihop med Amnesty grupp 195, föreningen Free Dawit och Reportrar utan gränser en manifestation för frigivelsen av författaren och dramatikern Dawit Isaak.

Medverkar gör bland andra Martin Schibbye, Johan Persson och Dawits bror Essayas.

[stextbox id=”default_tight”]Var: Göteborgs Stadsteater
När: Måndag 23 september klockan 18:00
Inträde: Gratis!

Mer information: Göteborgs Stadsteater[/stextbox]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.