Hobbit är här igen!
Hobbit är här igen!

Hobbit är här igen!

Det är nu över tio år sedan vi fick träffa Gandalf, Bilbo och Frodo för första gången på filmduken. Nu får vi vara med Farbror Bilbo Baggers som en ung Bilbo Baggers. Han får möjligheten till sitt livs äventyr med nya vänner, som kommer hem till en förvånad och ängslig hobbit!

De är Gandalf, den grå trollkarlen och tretton unika glada sjungande dvärgar som leds av Thorin Ekensköljd, som vill ha tillbaka sin tron och sitt rike Erebor. Det ligger i de ensliga bergen, där en drake vid namn Smaug vilar på dvärgarnas guld och rike. Under resan hittar de farliga varelser, bland annat orcher, som jagar dem genom berg och djupa dalar som Hobsala och Sjöstad. De får hjälp av alver och skogens trollkarl vid namn Bruna Trollkaren, som lever i harmoni med skogens djur. Även Beorn, en stor svart björn, som när han vill kan bli mer mänsklig och nästan utan päls. Han gillar inte dvärgar men han hatar orcher mycket mera och hjälper därför ändå dvärgarna.  Bilbo träffar Gollum under sin  resa och tar härskarringen från honom. Han utnyttjar ringens krafter för att hjälpa sina dvärgvänner att komma till Erabor och döda draken Smaug.ansikten
De måste gå igenom skogen Mörkveden som är mörk och mystisk och blir anfallna av stora livsfarliga spindlar.  Sjöfolkets hem kan drabbas av draken Smaugs kraftfulla ELD-LÅGOR!
Äventyret utspelas på Nya Zeeland, som har otroliga vyer och en mycket bra äventyrsmiljö. Vackra ängar, berg som sträcker sig upp mot en klarblå himmel och vattenfall som slingrar sig mellan berg och djupa dalar.
hobbitDet är hög kvalitet på filmandet, som fångar den vackra miljön både på markplanet och ur fågelperspektiv, man får en bra bild av omgivningen, det känns som en levande tavla och naturen är mycket vacker. Man smälter in i trilogin på ett sagolikt sätt, med alla de magiska föremålen och de spännande karaktärerna. Filmen är en fantasy- och  äventyrsupplevelse, som handlar om vänskap och en lång spännande resa genom gott och ont med övernaturliga varelser. Karaktärerna är väldigt speciella och gåtfulla och roliga och sjungande dvärgarna håller ihop i ett brödraskap.
Äventyret och miljön, musiken, ljus och skådespelare håller en hög kvalitet. Effektena är helt fantastiska, draken känns verklig, en mycket vacker varelse!
John Ronald Reuel Tolkien är författaren till Sagan om ringen-trilogin och Hobbitserien.
Syftet med berättelserna var att det skulle vara spännande barnböcker, men de passar även för vuxna. Quenya är tillsammans med sindarin de viktigaste och mest genomarbetade av Tolkiens språk. Tolkien modellerade quenya efter finska, latin och grekiska språket. Det finns också khuzdul, som är dvärgarnas språk i Tolkiens sagovärld. Namnet är språkets eget ord för ’dvärgiska’. När Tolkien skapade språket utgick han från strukturen i det semitiska språket.
Boken Bilbo, en hobbits äventyr, kom ut år 1937. Böckerna Sagan om ringen blev film under 2001-2003. De heter Sagan om ringen, Sagan om de två tornen och Sagan om konungens återkomst. 

Filmerna om Hobbit blev till 2012-2013. De heter Hobbit: oväntad resa och Hobbit: Smaugs ödemark. Regisören heter Peter Jackson och är en Oscarsbelönad filmmakare.
Det var en upplevelse att se Hobbit: Smaugs ödemark i 3D!
Jag ser fram i mot Hobbit del 3!

The Hobbit: The Desolation of Smaug – Official Teaser Trailer [HD]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.