Nytt album av Amalthea
Nytt album av Amalthea

Nytt album av Amalthea

amalthea album och gruppAlbumet – In the Woods – har olika musikstilar som flyter ihop. Det är jazz och rock och metal. Det känns som att de har samma grundmelodier, det finns inte någon låt som har sin egen karaktär. Det kan vara så att det är medvetet, att låtarna tillsammans berättar en historia! Ibland låter det som att ett rymdskepp kommer svävande, men pang, så kommer rocken och metalkänslan fram. När jazzen spelar upp i bakgrunden, så känns det avslappnande, man kan drömma sig bort tillsammans med musiken och det är härligt att lyssna. Albumet känns ändå förvirrande ibland för alla musikstilar som glider ihop. Det hade varit bättre med en jämnare helhet. Ibland kan man sjunga med, men oftast hör man inte orden. Så är det oftast när rocken spelas, men det hör ju till rock och metal. Och melodin har ett härligt gung! I albumets insida kan man se låtarnas titlar, men en nackdel är att det inte nämns hur långa låtarna är. Det hade varit bra om man kunde se det.

Albumets omslagsbild är en skog med mörka träd, det finns en ljusare nyans bakom träden, som man kan tolka som solsken. Gruppen Almathea bildades 2004 i Gislaved och de började sin karriär inom dåvarande hardcore/screamo-scenen. Magnus Lindberg står för mix och master. Musikstilen har influenser från jazz, 70-tal och rock fram till 90-tals emo och post-metal.

LÄNKAR
http://www.amalthea.cc/
http://www.momentofcollapse.com/
Amalthea på youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.