Mats Gustafson – Fashion Figures Faces
Mats Gustafson – Fashion Figures Faces

Mats Gustafson – Fashion Figures Faces

mats-gustafson_coat-dress_azzedine-alaiaMats Gustafsons modeillustrationer har synts i de mest prestigefulla modemagasinen i världen. Röhsska visar ett 60-tal originalverk där vi får följa Gustafsons karriär från tidigt 80-tal till nutid. Både beställningsarbeten och hans egna studier visas.

Genom en grafisk, abstrakt, och ibland skir stil har han förmågan att berätta en historia där kläder och kroppar samspelar. Tillsammans med curator Niclas Östlind har Gustafson valt ut verk som visar hans enorma talang att uttrycka sig genom material som akvarell, pastell och tusch.

I utställningen ingår originalverk, men också en hel del tidskrifter i vilka hans illustrationer publicerats och andra trycksaker där han medverkat. Det finns även ett litet urval av porträtt på människor han mött och lärt känna under de åren han varit en kreatör inom den internationella modesfären.

När: 25 Februari Kl 17.30.
Var: Röhsska muséet (Vasagatan 37-39).
Pris: Entrébiljett (årsbiljett) för vuxen 40 kr.

Mer information:

Röhsskas hemsida
Mats Gustafsons hemsida

One comment

  1. Jon Forssman

    En bra utställning, tycker jag. En fin blandning av hans olika teman; modebilder, människor och porträtt. Det visades visserligen fler modebilder än porträtt, men urvalet och hängningen gjorde att man inte upplevde någon stor skillnad mellan dessa teman. För mej kändes de som delar av samma helhet – ett starkt intresse för kroppen och människan.

    Jon Forssman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.