Buthler & Öhrlund: Återvändaren
Buthler & Öhrlund: Återvändaren

Buthler & Öhrlund: Återvändaren

Jag köpte boken Återvändaren, eftersom jag blev nyfiken på titeln. Ville läsa något som sticker ut och skildrar samhällets mörka sida.

Huvudgestalten i boken, Cristhoper Silfverbielk, är lång, mörkhårig och brunögd. Han charmar alla kvinnor i sin väg. Samtidigt är han känslokall, egoistisk och hänsynslöst brutal. Han är också sexfixerad och blir ständigt förbannad på allt och alla. Speciellt de som inte tycker eller tänker som han, vilket han visar i handlingar och tankar.

 Han har en rad falska identiteter och pengar är inte något problem för honom. Hans drömmar och den konkreta verkligheten flyter dock ihop, speciellt i förhållandet till kvinnor.

Christopher lägger upp sin briljanta plan för ett bra liv för sig själv, sin mor och sin älskade Mariana Granath, som är hans psykiater. Han vill att de alla ska bo i Spanien. Han har en stor längtan efter sin kära mor, som har gett honom kärlek. Däremot kan han inte hitta den kärleken hos andra kvinnor.

Cristhoper har rymt till USA från Sverige, där han är efterlyst och har en efterhängsen kriminalkommisarie vid namn Jacob Colt efter sig. Men han måste tillbaka till Sverige trots att Colt säkert väntar på hans återvändo, Det är några praktiska saker som han måste fixa i sitt hemland innan han kan gå vidare med sin briljanta plan, som du får uppleva om du läser boken.

Titel: Återvändaren – Kriminalroman (serie Jacob Colt – del 5)
Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Förlag: Massolit
Genre: Deckare

Här kan du lyssna på ett utdrag från boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.