Kliniken
Kliniken

Kliniken

Kliniken_cropMaud kedjeröker i rökrummet – ordnar fimparna till ett skelett: ”Det blir som yttersta dagen, va! Jag undrar hur det blir på yttersta dagen, men vi är väl många då, det blir väl som köerna framför krogen på fredag, fast det blir ingen mogendans sen. Å han, han bara går och går. Jag undrar vad det är för fel på honom, undrar varför han är här. Jag brukar fråga dem varför de är här. Han verkar ju så normal … eller hur? Fast det kan man ju inte lita på. Det är de normala som är de värsta.”

Tolv människor ensamma och tillsammans på Kliniken, någonstans mellan liv och död. Kim Lantz, en av regissörerna, säger att sjukhus är platser där människor som annars lever åtskilt tvingas stötas och mötas och andas samma luft.

Kliniken är en pjäs av Lars Norén från 1994. Den här uppsättningen är ett samarbete mellan Folkteatern, Göteborgs Stadsmission och Unga Folkteatern, och spelas fram till 3 maj.

Titel: Kliniken
Regi: Kim Lantz och Saga Björklund Jönsson
Längd: Ca 2 timmar och 15 minuter med paus
Pris: 110-150 kr
Tidpunkt: Premiär 10 april 18:30

Mer information: www.folkteatern.se/evenemang/kliniken

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.