Kulturhuset Frilagret – ny mötesplats för unga
Kulturhuset Frilagret – ny mötesplats för unga

Kulturhuset Frilagret – ny mötesplats för unga

Frilagret är ett relativt nytt kulturhus i Göteborg som öppnades i augusti 2012. Husets koncept vänder sig i första hand till unga mellan 13 – 30 år.

Inom verksamheten arrangeras konserter, workwhops och utställningar av olika slag. Man driver också ett café. Det är de unga i staden som bestämmer vad som ska hända på Frilagret. Som arrangör kan man få hjälp med handledning och pengar till det man vill göra.

Teater NU vid ett framträdande på Frilagret.
Teater NU vid ett framträdande på Frilagret.
Foto: Håkan Kristensson

Förutom tiotalet anställda har man också ett antal unga ambassadörer som informerar om verksamheten. Innan Frilagret startade hade ambassadörerna en dialog med stadens unga ute på skolor och fritidsgårdar och samlade in, tankar, förslag och idéer. Den information man då fick låg till grund för verksamheterna i huset

På Frilagrets hemsida (frilagret.se) finns en kalender som visar vad som är på gång. Programläggarna Fredrik och Emma tar gärna emot idéer från den som vill förverkliga något inom husets väggar.

Fri Kubator
Under hösten 2013 drev Frilagret projektet Fri Kubator för unga kulturutövare mellan 16 och 24 år. De träffades under tio söndagar och fick lära sig hur man gör en projektbeskrivning, söker pengar och hur man sätter upp en budget. Sedan arbetade de individuellt och i grupp med sina projekt. Slutligen fick de visa upp sina resultat för inbjudna gäster på Frilagret. Det bjöds bland annat på teaterföreställningar och redovisning av ett fotoprojekt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.