Ambassadör för Frilagret
Ambassadör för Frilagret

Ambassadör för Frilagret

Hösten 2012 öppnades kulturhuset Frilagret nära Järntorget i Göteborg. Det är till för unga personer i Göteborg. Innan huset öppnades anställdes 19 ambassadörer för att hålla dialog med stadens unga om vad huset skulle användas till.

Det är fem stycken ambassadörer anställda i nuläget. Jag själv haft detta arbete. Som ambassadör är man ansiktet utåt för Frilagret. Vi har varit på olika mässor och festivaler och besökt skolor för att berätta att huset finns och vad man kan göra där. Som ambassadör jobbar man även som värd på Frilagret, vilket går ut på rigga till olika event, svara på frågor om huset och bemöta besökarna på ett välkomnande sätt. Vi har också gjort marknadsundersökningar och kartlagt statistik på hur folk fått reda på att Frilagret finns. Under hösten 2013 jobbade vi speciellt med att nå ut till olika föreningar.

Foto: Håkan Kristensson

Under min tid som ambassadör har jag utvecklats mycket som människa. Jag fick utmana mig själv när jag pratade med många unga om Frilagret. På årets kulturkalas var vi väldigt populära och det kom mycket folk till vårt informationstält. En liten rolig händelse inträffade när vi skulle rigga upp tältet; det formligen kryllade av bin, för dagen innan hade några haft ett event om bin. Men folk verkade inte tycka att det var så skrämmande och det flöt på som om bina inte fanns där.

Cheferna jag hade på Frilagret var de bästa jag haft. De var lyhörda, roliga och unga i sinnet. Jag kände mig verkligen bekväm med att prata med dem om sådant som var angeläget för mig. De hade en väldigt kreativ och positiv inställning till jobbet och Frilagret. Vi hade också personalfester med bra underhållning och mat, vilket ledde till att jag fick kontakt med flera personer inom kultursektorn i Göteborg.

Jag tycker det är oerhört bra att de anställer unga människor inom kultursektorn – att man får chansen att pröva på ett sådant roligt och utvecklande jobb. Speciellt i dessa tider, när det är stor arbetslöshet bland unga i Sverige. Många av mina nya kontakter har efter hand arrangerat och medverkat vid olika evenemang på Frilagret. Jag rekommenderar jobbet som ambassadör för Frilagret för unga som vill utvecklas, knyta bra kontakter och samtidigt ha roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.