Flotten, Hemmet, Sandlådan 2014
Flotten, Hemmet, Sandlådan 2014

Flotten, Hemmet, Sandlådan 2014

Teater-orgI slutet av 60-talet rörde Kent Andersson runt i teater­Sverige med de samhällskritiska pjäserna Flotten, Hemmet och Sandlådan och debattens vågor gick höga även utanför teatersalongerna. I höstens öppningsnum­mer på Stora Scen utforskar Mattias Andersson arvet efter de omtalade uppsättningarna.

Uppsättningen kommer att arbeta med minnet av de tre föreställningarna. Vad ansågs de säga om Göteborg och Svergie på 60-talet och vilken relevans texterna har i dag. Den kommer inte bli nostalgisk, utan snarare utforska hur teaterkonsten och samhällskritiken förändrat sig till idag.

[stextbox id=”default_tight”]När: Premiär 5 september
Var: Göteborgs Stadsteater, Stora Scen
Pris: 120-280kr

Mer information: Göteborgs Stadsteater[/stextbox]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.