Skip to main content
På gångArkiv

Wonderland/Wasteland på GöteborgsOperan

By 23 maj 2014maj 19th, 2022No Comments

14069Den 20 september är det premiär för dansföreställningen Wonderland/Wasteland på GöteborgsOperan. Föreställ­ningen består av två olika dansverk som utmanar vår fantasi. Om ett Underland som består av det onda och det goda, humor och skräck, utopier och dystopier.

Den slovakiske koreografen Anton Lachkys verk A’s Adventures är inspirerat av Alice/Anton i Underlandet och Spegellandet. Verket har en surrealistisk och humoristisk prägel och visar det som inte syns i spegeln – ur spegelns perspektiv. Den norska koreografen Ina Christel Johannessens verk Wasteland är samhällskritisk och ifrågasätter dagens konsumtionshets. Båda verken framförs till levande musik av GöteborgsOperans Orkester och Stray Dogs.

Text: Karin Bengtsson

[stextbox id=”default_tight”]Titel: Wonderland/Wasteland
Genre: Dans
Koreografi: Anton Lachky/ Ina Christel Johannessen
Scenografi och kostymdesign: Kristin Torp
Ljusdesign: Kyrre Heldal Karlsen
Premiär: 20 september 2014
Sista föreställning: 26 Okt 2014
Plats: GöteborgsOperan, Stora scenen.
Längd: 2 timmar och 30 minuter inklusive en paus.
Mer information: GöteborgsOperan[/stextbox]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.