WEST PRIDE – HBTQ-festival i Göteborg
WEST PRIDE – HBTQ-festival i Göteborg

WEST PRIDE – HBTQ-festival i Göteborg

West PrideDen 19 maj hissades över 250 regnbågsflaggor runt om i Göteborg, vilket var startskottet för West Pride 2014. Festivalen invigs onsdagen den 28 maj, den pågår i fem dagar, har över 300 programpunkter och avslutas med en traditionsenlig Regnbågsparad den 1 juni. Från och med den 19 maj hålls West Prides Infocenter öppet dagligen i Nordstan. Där kan en hämta festivalprogram, pridearmband (helt gratis) och ställa frågor om HBTQ.

Syftet med West Pride är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur. Festivalen har ett brett utbud av bland annat musik, sång, dans, teater, film och utställningar.

West Pride är en mötesplats för kunskapsfördjupning, samtal och reflektion. Festivalen uppmuntrar till ett öppet och tolerant samhällsklimat och vill motverka fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning och könsidentitet.

West Pride har fri entré (nästan allt är gratis) och alla är välkomna.

[stextbox id=”default_tight”]När: 28 maj-1 juni.
Var: Göteborg.
Pris: Nästan allt är gratis.

Mer information: West Prides hemsida och West Pride på Facebook.[/stextbox]

Text: Embla Källén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.